Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Το ξεκίνημα

O Μορφωτικός Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Πλοκαμιανών μαζί με άλλους συλλόγους και φορείς της περιοχής, από το 2014 έως το 2018, διοργάνωναν με επιτυχία φυσιολατρικές διαδρομές και πεζοπορίες στην ευρύτερη περιοχή με συμμετοχή πλήθους κόσμου από όλο τον Νομό Χανίων.

Αναβάσεις στον μεγάλο και στον μικρό Ρέτζακα, πεζοπορία μέχρι την Τραότρυπα, περίπατοι στα χωριά μας, διαδρομές που μας έδιναν την ευκαιρία να γνωρίσουμε την κρυφή ομορφιά της περιοχής με την ευχαρίστηση του περπατήματος στην φύση.

Δράσεις που σταμάτησαν απότομα με την έλευση του covid-19.

Η ιδέα

Aπό τον Μάιο του 2021 μπήκε το τρέξιμο στην ζωή μας και ξεκινήσαμε να τρέχουμε και οι ίδιοι δειλά δειλά σε διάφορες αθλητικές διοργανώσεις στην Κρήτη. Μας άρεσε το όλο κλίμα, ο κόσμος, οι παρέες, οι διαδρομές και σιγά σιγά στα βάθη του μυαλού μας κατέβαιναν μικρές σκέψεις.

Οπότε φτάνουμε στον Νοέμβριο του 2021 και η βασική ιδέα έπεσε. Δεν κάνουμε κι εμείς έναν αγώνα στα Πλοκαμιανά και την ευρύτερη περιοχή; Αφού παλιότερα διοργανώναμε περιπάτους και φυσιολατρικές διαδρομές, δεν το μετατρέπουμε σε αγώνα Trail; Και έτσι γεννήθηκε το “Ρέτζακας Trail Run”, πιάσαμε άμεσα δουλειά και το πράγμα μας “ξέφυγε”.

Ήταν καταδικασμένο να πετύχει…

Η καθιέρωση

Θες η αγάπη του κόσμου; Θες η χρονική περίοδος του έλαβε χώρα; Θες το όμορφο τοπίο; Θες ο ίδιος ο καταρράκτης; Θες η δουλειά που ρίξαμε σε όλα τα επίπεδα; Θες η εμπειρία μας από τον Λαφονήσιο Δρόμο; Όλα αυτά συνέβαλαν ώστε ο “Ρέτζακας Trail Run” να ριζώσει στις καρδίες όλων, να αναγνωριστεί η δουλειά μας και να εδραιωθεί ως μια νέα αθλητική διοργάνωση ορεινού τρεξίματος στην Κρήτη, ανεβάζοντας το πήχη ψηλά. Αυτό μας χαροποιεί, μας δίνει δύναμη αλλά μας φορτώνει και την ευθύνη να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε και για τα επόμενα χρόνια.

Ο Ρέτζακας πλέον έχει καθιερωθεί και θα λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή του Φεβρουαρίου.

Η συνέχεια

Με το τέλος της πρώτης μας διοργάνωσης τον Φεβρουάριο του 2022 είχε ήδη ξεκινήσει ο σχεδιασμός για τον αγώνα του 2023. Σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα του ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου που απάντησαν οι συμμετέχοντες της διοργάνωσης λίγες μέρες μετά, αποφασίσαμε να εισάγουμε και μια δεύτερη, μεγαλύτερη και πιο απαιτητική διαδρομή.

Νέα διαδρομή, νέες σημάνσεις, νέο υλικό, νέα πνοή στην διοργάνωση. Βλέποντας ότι ο “Ρέτζακας Trail Run” γίνεται μεγαλύτερος και πιο ανανεωμένος, προχωρήσαμε το καλοκαίρι του 2022 σε ανανέωση του λογοτύπου μας με ένα πιο σύγχρονο σχεδιασμό που να περιγράφει καλύτερα το ύφος των διαδρομών μας.