Ημερομηνία: 05/02/2023 Ώρα εκκίνησης: 10:30 π.μ. Απόσταση: 8,3 Χλμ. Υψομετρικά: ± 400μ. Χρονικό όριο: 2 ώρες Συμμετοχή: από 12 ετών και άνω.

Σύντομη Περιγραφή

Ανακαλύψτε τον καταρράκτη “Ρέτζακα” αλλά και την φυσική ομορφιά του τόπου μας μέσα από την εισαγωγική διαδρομή με την ονομασία “Ρέτζακας Entry”. Η διαδρομή αυτή είναι η κλασική διαδρομή του 2022 των 8,3Χλμ με εκκίνηση και τερματισμό το παλιό Δημοτικό Σχολείο Πλοκαμιανών και ειναι καταλληλη για εσάς που θέλετε να απολαύσετε την φύση μέσω του τρεξίματος ή του δυναμικού βαδίσματος. Η διαδρομή θα είναι σηματοδοτημένη με το χαρακτηριστικό πράσινο χρώμα.

Περιγραφή διαδρομής

Η διαδρομή ξεκινάει από το παλιό Δημοτικό Σχολείο Πλοκαμιανών όπου οι αθλητές ανηφορίζουν μέσω αγροτικών δρόμων προς το χωριό Βάθη.

Στο 1,75 Χλμ. ξεκινάει το ασφάλτινο κομμάτι, και στρίβουμε δεξιά και ανηφορίζουμε προς το χωριό Τζιτζιφιά.

Πριν το χωριό Τζιτζιφιά στο 2,8 Χλμ. στην διχάλα όπου θα είναι και σημείο τροφοδοσίας, στρίβουμε αριστερά.

Στο 3Χλμ μπαίνουμε ξανά σε αγροτικό δρόμο και προχωράμε για 1200μ.

Στο 4,2 Χλμ. φτάνουμε στο σημείο που ξεκινά το δύσκολο (αλλα συντομο) κομμάτι του αγώνα αφού βγαίνουμε εκτός δρόμου και ανηφορίζουμε προς τον καταρράκτη Ρέτζακα μεσα από σηματοδοτημένο και οριοθετημένο μονοπάτι για περίπου 250μ.

Φτάνουμε στον καταρράκτη που είναι και το υψηλότερο σημείο της συγκεκριμένης διαδρομής (~492μ), θα είναι υποχρεωτικό σημείο διέλευσης (θα υπάρχει έλεγχος) και για όποιον θέλει θα είναι σημείο φυσικής υδροδοσίας από το καθαρό νερό του ίδιου του καταρράκτη.

Έπειτα ξεκινάει η κάθοδος σε ελαφρώς διαφορετική χάραξη για 250μ μέχρι τον αγροτικό δρόμο και έπειτα κινούμαστε σε αντίθετη κατεύθυνση μέχρι το 5,8 Χλμ. που γίνεται ξανά άσφαλτος.

Αμέσως μετά, στο 6 Χλμ. συναντάμε ξανά το ίδιο σημείο υδροδοσίας όπου εκεί πλέον στρίβουμε 180 μοίρες αριστερά και κατηφορίζουμε προς το χωριό Τζιτζιφιά.

Στην αρχή του χωριού, στο 6,6 Χλμ. στρίβουμε επίσης αριστερά και μπαίνουμε ξανά σε χωμάτινο αγροτικό δρόμο για 900μ.

Στο 7,5 Χλμ. μπαίνουμε σε ένα μικρό κομμάτι ενός μονοπατιού και κατηφορίζουμε προς την Μεγάλη Ελιά.

Έπειτα μπαίνουμε ξανά σε χωμάτινο αγροτικό δρόμο και κατηφορίζουμε προς το παλιό Δημοτικό Σχολείο Πλοκαμιανών για τον Τερματισμό.

Ανάλυση διαδρομής

ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ
66%
ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ
9%
ΑΣΦΑΛΤΟΣ
25%

Σας φαίνεται μικρή και εύκολη η διαδρομή; Δείτε εναλλακτικά την πιο απαιτητική διαδρομή του ΡΕΤΖΑΚΑΣ CHALLENGE

Χάρτης Διαδρομής

Μπορείτε να κατεβάσετε το αρχείο GPX της διαδρομής και να το εισάγετε στην εφαρμογή της αρεσκείας σας ή να το φορτώσετε στο ρολόι σας.

Τροφοδοσία διαδρομής

Ο Ρέτζακας Entry ως εισαγωγικός αγώνας δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητικός ως προς τις ενεργειακές ανάγκες των συμμετεχόντων, ωστόσο επειδή ο σταθμός υδροδοσίας θα είναι κοινός με τον ΡΕΤΖΑΚΑΣ CHALLENGE, θα είναι ενισχυμένος. 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Στους κεντρικούς και τους δευτερεύοντες σταθμούς υδροδοσίας - τροφοδοσίας ΔΕΝ θα δίνονται πλαστικά μπουκαλάκια με νερό, αλλά θα δίνονται γεμισμένα ποτήρια (απο ανακυκλώσιμο υλικό) για κατανάλωση και απόρριψη επιτόπου για την αποφυγή ρύπανσης με πλαστικά κατά μήκος των διαδρομών. Όποιος συμμετέχοντας επιθυμεί να κουβαλάει νερό καθ'όλη την διάρκεια του αγώνα, θα πρέπει να φέρει ατομικό κύπελο, παγούρι, φλασκί ή ασκό υδροδοσίας, όπου θα μπορεί να τον ανεφοδιάζει στους σταθμούς ή στις φυσικές πηγές.

ΧΛΜ.
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
ΝΕΡΟ
ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΟ
2,8
Τζιτζιφιά Διχάλα
6
Τζιτζιφιά Διχάλα 2

Σας φαίνεται μικρή και εύκολη η διαδρομή; Δείτε εναλλακτικά την πιο απαιτητική διαδρομή του ΡΕΤΖΑΚΑΣ CHALLENGE