Ημερομηνία: 05/02/2023 Ώρα εκκίνησης: 10:00 π.μ. Απόσταση: 23 Χλμ. Υψομετρικά: ± 1200 μ. Χρονικό όριο: 4,5 ώρες Συμμετοχή: από 18 ετών και άνω

Σύντομη Περιγραφή

Ο Ρέτζακας Challenge είναι ο νέος, μεγαλύτερος, πιο απαιτητικός και με έντονες εναλλαγές αγώνας του Ρέτζακα Trail Run. Πρόκειται για μια κυκλική διαδρομή περίπου 23 Χλμ. και ±1200m υψομετρικής, που με αφετηρία και τερματισμό το Δημοτικό Σχολείο Πλοκαμιανών διέρχεται από τα χωριά Βάθη, Παππαδιανά, Κεφάλι, Περιβόλια και Τζιτζιφιά με πέρασμα μπροστά από τον καταρράκτη “Ρέτζακα” (τον μικρό). Είναι μια διαδρομή πρόκληση και πρόσκληση να γνωρίσετε τα χωριά, τις στράτες, τα μονοπάτια, τις αυλές, τις πηγές, την ενδοχώρα και είναι κατάλληλη για όσους αναζητούν νέες προκλήσεις μέσω του ορεινού τρεξίματος. Η διαδρομή του Ρέτζακας Challenge έχει σήμανση με το πορτοκαλί χρώμα.

Χάρτης Διαδρομής

Μπορείτε να κατεβάσετε το αρχείο GPX της διαδρομής και να το εισάγετε στην εφαρμογή της αρεσκείας σας ή να το φορτώσετε στο ρολόι σας.

Ανάλυση διαδρομής

ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ
66%
ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ
19%
ΚΑΛΝΤΕΡΙΜΙΑ - ΣΟΚΑΚΙΑ
6%
ΑΣΦΑΛΤΟΣ
9%

Σας φαίνεται μεγάλη και δύσκολη η διαδρομή; Δείτε εναλλακτικά την πιο εισαγωγική διαδρομή του ΡΕΤΖΑΚΑΣ ENTRY

Τροφοδοσία διαδρομής

Ο Ρέτζακας Challenge καθότι μεγαλύτερος και πιο απαιτητικός, οι ανάγκες των αθλητών είναι επίσης αυξημένες για αναπλήρωση ενέργειας και υγρών. Λαμβάνοντας υπόψιν τις αποστάσεις και τις δυσκολίες της διαδρομής και συμβουλευόμενοι ειδικό διατροφολόγο καταλήξαμε στην τροφοδοσία του Ρέτζακα Challenge με σκοπό την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών όλων των αθλητών μεσα από ποικιλία επιλογών.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Υπάρχουν και πολλά σημεία στην διαδρομή με πηγές και βρύσες όπου οι αθλητές θα μπορούν να πιούν ή/και να ανεφοδιαστούν με φρέσκο τρεχούμενο νερό.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Στους κεντρικούς και τους δευτερεύοντες σταθμούς υδροδοσίας - τροφοδοσίας ΔΕΝ θα δίνονται πλαστικά μπουκαλάκια με νερό, αλλά θα δίνονται γεμισμένα ποτήρια (απο ανακυκλώσιμο υλικό) για κατανάλωση και απόρριψη επιτόπου για την αποφυγή ρύπανσης με πλαστικά κατά μήκος των διαδρομών. Όποιος συμμετέχοντας επιθυμεί να κουβαλάει νερό καθ'όλη την διάρκεια του αγώνα, θα πρέπει να φέρει ατομικό κύπελο, παγούρι, φλασκί ή ασκό υδροδοσίας, όπου θα μπορεί να τον ανεφοδιάζει στους σταθμούς ή στις φυσικές πηγές.

ΧΛΜ.
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
ΝΕΡΟ
ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΟ
ΙΣΟΤΟΝΙΚΟ
ΜΠΑΝΑΝΑ
ΑΛΜΥΡΟ ΣΝΑΚ
ΓΛΥΚΟ ΣΝΑΚ
ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΤΖΕΛ
1,3
Σχολείο Πλοκαμιανών (Εξ.)
5,5
Κύριος Σταθμός 1 - Αγ. Ιωάννης - Βάθη
7,8
Παππαδιανά
10,3
Κεφάλι
12,2
Κύριος Σταθμός 2 - Περιβόλια - Σχολείο
16,5
Τζιτζιφιά Διχάλα
18,5
Κύριος Σταθμός 3 - Παλιόστερνες
21,3
Τζιτζιφιά
23
Σχολείο Πλοκαμιανών (τερματισμός)

Σας φαίνεται μεγάλη και δύσκολη η διαδρομή; Δείτε εναλλακτικά την πιο εισαγωγική διαδρομή του ΡΕΤΖΑΚΑΣ ENTRY